Szalagok

A feszülésmentes hüvelyi szalag beültetéséről

Hogyan zajlik a műtét?

A beteg, állapotától függően helyi vagy általános érzéstelenítést kap. A nőgyógyászati műtőasztalon a sebész egy kis metszést végez a húgycső és a hüvely közti területen. A szalagot, mely egy hosszú, szintetikus, szövött anyag, egy speciálisan kiképezett behelyező eszközre hurkolva a metszésen keresztül helyezik fel. 

A medencecsontok anatómiai tájékozódási pontként szolgálnak, és a sebész az implantátumot a felhelyező eszközzel megfelelő helyzetbe hozva óvatosan a húgycső köré helyezi. A szalag azután így rögzül, megemeli és támasztja a húgycsövet. Az orvos által preferált technikától függően a szalag végei vagy a szeméremcsont fölé, vagy a combhajlatok irányába vannak kis metszésen keresztül kivezetve. 

Amennyiben a páciens ébren van, a beteg köhögtetésével az orvos azonnal tesztelni tudja, hogy a szalag megfelelően alátámasztja-e a húgycsövet, hogy ne legyen vizelet elcseppenés. Amennyiben az implantátum feszessége nem megfelelő, úgy a probléma azonnal korrigálható.

Műtét előtt
Műtét előtt
Műtét után
Műtét után

Állítható szalagok (implantátumok)

Feszülésmentes hüvelyi szalagok az A.M.I.-tól (TVA / TOA módszer)

Az implantátumok a fent leírt módszer alkalmazásával kerülnek behelyezésre. Ezek a szalagok rendkívül jó sebészi eredményeket mutatnak kiváló stabilitásuknak és nagy pórusnagyságuknak köszönhetően. Testünk ezen részén fellépő nyomásnak és feszülésnek a szalagok ellenállnak, megtartják alakjukat, ennél fogva folyamatos támaszt biztosítanak a húgycsőnek. A szervezet saját szövete gyorsan és könnyedén képes benőni az implantátumot, és csupán 4-6 hét alatt egy normál nyomásnak ellenálló, természetes támasztó szerkezetet alkot.

A beavatkozásnak kevés a komplikációja, a műtéti idő átlagban nem több, mint 30 perc, és csupán egy 1-3 napos kórházi bennfekvést igényel. Egyes esetekben egynapos sebészeti eljárásként, vagy járóbeteg ellátás keretében is elvégezhető.

TVA / TOA System


• Az állító fonalak műtét utáni (post-operatív) feszülés beállítást tesznek lehetővé mindkét irányba, fölfelé feszülést növelve, és lefelé lazítva

• A korrekció a műtét után még napokig elvégezhető

TVA / TOA System
TVA / TOA System